CAS podtrzymał wykluczenie Skenderbeu Korcza

Zespół Skenderbeu Korcza został na rok wykluczony z europejskich pucharów w związku z zarzutem ustawiania wyników meczów - decyzję UEFA podtrzymał w środę Międzynarodowy Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu (CAS) w Lozannie, który rozpatrzył odwołanie mistrza Albanii.

Europejska Unia Piłkarska (UEFA) podjęła decyzję o dyskwalifikacji po przeanalizowaniu kilku spotkań w albańskiej ekstraklasie oraz w rozgrywkach międzynarodowych. Bazowano na informacjach pozyskanych od firm bukmacherskich, mediów i kibiców.

Reklama

"Dziękujemy CAS za konsekwencję" - napisano w oficjalnym komunikacie UEFA.

W drugiej rundzie eliminacji Ligi Mistrzów Skenderbeu Korcza miał zagrać z węgierskim Ferencvarosem Budapeszt, którego zawodnikiem jest Michał Nalepa.

Dowiedz się więcej na temat: Liga Mistrzów | UEFA | Skenderbeu Korcza

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje